XBRL validator

 juli 28, 2016         Leave a comment
 Ondernemen   

Arelle is een project begonnen om de XBRL gemeenschap te voorzien van een eenvoudig te gebruiken open source platform. Het ondersteunt XBRL en de uitbreidingsfuncties. Deze xbrl validator is zeer uitgebreid en gebeurt in een compact raamwerk dat kan worden gebruikt als desktop applicatie en kan worden geïntegreerd met andere applicaties en talen met gebruikmaking van haar web service.

Arelle integreert volledige testgevallen met als doel een model te maken voor XBRL instances en DTSes. Deze controleert continu de prestaties van het gereedschap als het wordt uitgebreid en aangepast door de gebruikers ervan. Validatie is voorzien voor de Base specificatie van XBRL 2.1, Dimensions, Generic linkbases, Unit Types Registry, de Amerikaanse SEC Edgar Filer Manual, IFRS Global Filing Manual en HMRC Joint Filing Controles. Formule validatie wordt geboden voor het creëren van een formule uitvoerexemplaar. Daarnaast wordt een processor voor Sphinx 2.0 geleverd door een plug-in. Deze opmaak wordt ondersteund met behulp van formulieren gedefinieerd door de tabel linkbase (Eurofiling verison). Gebruikers kunnen de functionaliteit en mogelijkheden verkennen van een interactieve GUI, command line interface, of web services, en kunnen hun eigen controller interfaces ontwikkelen als dat nodig is.

Taxonomie Packages (en Oasis Catalogi) en EBA taxonomieën worden ondersteund door een Package Manager. De Web Service API kan XBRL validator integreren met applicaties zoals in Excel, Java of Oracle. De Web Service API kan worden uitgevoerd op uw eigen server of Google App Engine. Voor meer informatie kunt u kijken op www.arelle.org. Er is een actieve Google groep Arelle gebruikers, hier kunt u terecht voor communautaire kwesties en hulp.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Your email address will not be published.