Budgetteren in het huishouden

 maart 19, 2017         Leave a comment
 Geldzaken   

Budgetteren huishouden gebeurd vaak niet omdat veel Nederlanders hier een negatieve beeld van hebben. Er wordt vaak gedacht dat het niet goed met je gaat of dat je niet genoeg inkomen hebt als je voor budgetteren huishouden kiest. Dit is natuurlijk niet waar want zelfs Nederlanders met miljoenen op de bank maken gebruik van budgetteren huishouden.

BudgetterenJe kunt immers niet rijker worden of geld sparen als je de uitgaven niet in orde hebt. Als je zomaar geld uitgeeft zonder gebruik van een budget zal het binnen de kortste keren in gevaar komen. De Nederlanders dat aan budgetteren huishouden doen kunnen juist sparen en houden geld over. Ze weten namelijk hoeveel ze kunnen besteden en aan wat ze het kunnen besteden.

Het budget maak je dan ook zelf op en je bepaald zelf hoeveel in het budget zit. De truc is dan wel om aan je eigen budget te houden. Vaak leren ouders zelfs hun kinderen budgetteren huishouden. Zo weten de kinderen wanneer ze volwassen worden waarde van geld en hoe ze ermee moeten omgaan. Opvallend is dat de gezinnen met hoog inkomen en voldoende geld dit doen. De lagere inkomens die juist gebruik moeten maken van budgetteren huishouden doen dit vaak niet en leren het ook niet aan hun kinderen.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Your email address will not be published.